Andreea Francesca

31911_231127810365111_2060079951_n1-mihalache-andreea-francesca

Ea este Andreea – Francesca are  11 ani si la varsta de aproximativ 3 ani a fost diagnosticata cu autism atipic ( comportament cu deficiente in limbaj ) . A fost un soc pentru familia sa deoarece pana la varsta de 2 ani s-a dezvoltat normal ca oricare copil trecand prin toate etapele de dezvoltare . Dupa investigatii amanuntite si zile de chin….rezultatul a venit fiind unul destul de dur .

Ce implica ? Pe langa sprijinul familial ceea ce implica multa rabdare si dragoste avem nevoie  de multi bani necesari terapiei  din spectrul autismului (T.S.A.) .

            Inca nu se cunoaste cu adevarat cauza autismului. Cercetarile demonstreaza ca asa cum exista diverse grade de afectare si combinatii de simptome in autism, probabil ca exista si multiple cauze.

Efectele pe termen lung ale autismului depind de gravitatea simptomelor. Acestea mai depind si de cat de repede a fost inceputa terapia de recuperare. Autismul este cea mai grava forma a manifestarii anomaliilor in dezvoltarea individului, care afecteaza abilitatea omului de a intra in contact cu ceilalti, caracterizandu-se printr-o dificultate extrema de a raspunde la contactele sociale si de a comunica.

Dupa diagnostic, parintii trec prin stari de soc, tristete, depresie, furie, negare, insingurare, acceptare. Stresul din familiile cu autism este extrem de puternic, estimarile precizand chiar ca 4 din 5 cupluri cu copii cu autism divorteaza. Pentru a-si recupera copiii sau a reusi sa faca fata unui copil cu autism, familiile au nevoie de informatii, servicii specializate si sustinute pentru recuperarea copiilor, bani, grupuri de suport, sustinere din partea prietenilor, rabdare, odihna, terapie…s.a.

In momentul de fata Andreea este deja la scoala clasa 1.

DSCF0196Andreea - Francesca

 

A inceput lupta pentru o viata normala !! HAIDETI SA O SPRIJINIM !!!