Despre Noi

 

Ne bazam pe ,,lumina”  din sufletul fiecarui crestin!   

          Luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine. Bucura- te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

Sfantul Stelian, cunoscut indeobste ca ocrotitor al pruncilor, a fost sfintit si s-a facut locas al Duhului Sfant inca din pantecele maicii sale. Intru toate era curat si plin de dragoste. Pentru aceasta, la vremea potrivita, si-a impartit bogatia pe care o avea saracilor si s-a facut monah. Dorind sa se adanceasca in rugaciune si in cunoasterea lui Dumnezeu, a plecat in pustie. A intrat intr-o pestera in care primea hrana de la dumnezeiescul inger. Primeste puterea de vindeca poporul de diverse boli. Din viata sa aflam ca intr-o zi,  a venit in popor o boala aducatoare de moarte si mureau intr-una pruncii, iar parintii ramaneau fara de copii. Stiind mai multi de nevoitorul si pustnicul Stelian, au inceput a-l lua mijlocitor inaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor.

Maicile care s-au rugat Sfantului Stelian au dobandit alti prunci, iar pruncii bolnavi au fost tamaduiti.

Ce este  Asociatia  Crestina Sfantul Stelian-Ocrotitorul Copiilor, ne intrebam noi, cei care trudim aici de atata timp ? Nu este usor, credeti-ne, sa cuprindem in cateva cuvinte esenta care sa ajunga la sufletul dumneavoastra.
Asociatia Crestina Sfantul Stelian-Ocrotitorul Copiilor este  mai mult decat  un loc unde oamenii necajiti vin sa primeasca ajutor si in mod cert mult mai mult decat o organizatie care am dori noi cu experienta.
Asociatia Crestina Sfantul Stelian-Ocrotitorul Copiilor este un mod de viata frumos si curat, care se doreste a fi cladit pe temelia credintei in Dumnezeu, nu ca pe un sablon la moda, ci ca pe un principiu ce sta la baza tuturor deciziilor  noastre.

Necesitatea unei astfel de asociatii si ideea infiintarii ei au aparut acum multi ani, dar nasterea ei a avut nevoie de un imbold: durerea pe care o traiesc zilnic unii dintre apropiatii nostrii. Asociatia Crestina Sfantul Stelian –Ocrotitorul Copiilor isi propune sa va aduca aproape astfel de ,,cazuri”, care sunt inainte de toate poveri pe care unii parinti nu le mai pot duce singuri.

        Membrii fondatori: Beldiman Iuliana, Tudose Elena, Sima Georgeta, Mihalache Emilia, Dae Vasilica.

Societatea a fost infiintata, avand  sediul în oraşul Bolintin Vale, la Scoala Generala,  si este o organizaţie neguvernamentală (ONG). Din Data 08.04.2013 ACSSOC Bolintin Vale, prin bunavointa D-lui Primar si al Consiliului Local al orasului,  are un nou sediu , Str Republicii , Bl B3 – Parter ( Sediul fostului CEC)

In ziua de 25 octombrie 2012 a avut loc Conferinta de lansare a activitatilor Asociatiei Crestine Sfantul Stelian –Ocrotitorul Copiilor.

Conferinta si-a propus sa aduca impreuna copiii cu probleme, pe parintii acestora, agenti economici importanti din nordul judetului Giurgiu si nu in ultimul rand autoritatile locale.

Au fost prezentate, de catre doamna Beldiman  Iuliana istoria aparitiei asociatiei si obiectivele acesteia.

      Scopul şi obiectivul asociatiei :

– programe pentru copii si tineri cu probleme ( dizabilitati)

– activitati educative de grup

– imbunatatirea vietii persoanelor  afectate de tulburari din spectrul autismului

– asistenta mamei si a copilului,  drepturile omului,

– programe de voluntariat, strangere de fonduri, campanie media de constientizare, organizare de cursuri de pregatire, seminarii, conferinte, dezbateri publice de sensibilizare a opiniei publice.

Doamna Mihalache  Emilia, a prezentat un material privind copiii cu autism, care din pacate sunt destul de multi in zona.

Doamna Enache  Mihaela- membru de onoare al asociatiei- a prezentat o comunicare legata de integrarea copiilor cu dizabilitati in scolile de stat.

Sa le multumim pentru prezenta si sa speram intr-o fructuoasa colaborare: SC Petrom, SC Adylex –reprezentata de doamna Paraschivoiu Minodora, domnului Chiva Traian, Sc Atu Srl –reprezentata de domnul Raduta Arnautu, SC Cabmedia –reprezentata de domnul Petre Ciprian, doamnelor Nastase Stefania, Ionita Mariana, Stanciu Nicoleta, psihologului Gheorghe Ionica, deasemeni multumim S.C. PACO INVEST S.R.L, reprezentata de directorul general Ionut Pana si doamnei Simona Stanila de la Politia Judeteana Giurgiu,  care sunt mereu alaturi de noi. Multumim si domnului Alexandru Mihalcea pentru ajutorul dat in organizarea excursiilor in care am fost .

În toate proiectele Asociatiei se vede clar lucrarea lui Dumnezeu prin oamenii săi de bine, cărora le mulţumim din suflet.