Educaţie incluzivă – Ghidul profesorului

ghidConform EDF (European Disability Forum), 80 de milioane de europeni se confruntă cu o dizabilitate, reprezintând mai mult de 15% din întreaga populație.
Unul din patru europeni are un membru de familie cu dizabilităţi.
75% din persoanele cu dizabilități severe nu au posibilitatea de a participa pe deplin la piața europeană a muncii.
Persoanele cu dizabilităţi nu au acces egal la educație, sunt printre cei mai expuşi șomajului și în general, au venituri semnificativ mai mici decât restul populaţiei.
Dintre persoanele cu dizabilităţi, unul din două persoane nu a participat la activități de agrement, culturale sau sportive și nu a avut niciodată acces la teatre, cinematografe, la concerte, la biblioteci. Trăiesc într-un mediu inaccesibil, în ciuda faptului că reprezintă, împreună cu alte persoane cu mobilitate redusă temporar, 40% din populație. Sursa

Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi din Republica Moldova pune la dispoziţia profesorilor  Ghidul de educaţie incluzivă pentru profesori care cuprinde prezentarea tipurilor de dizabilităţi, nivelul de adaptare al curriculumului, secvenţe din activitatea practică (metode, tehnici, fişe de lucru) şi evaluarea performanţelor şcolare.

Ghidul se poate descărca în format PDF accesând linkul :http://www.aopd.md/attachments/article/62/Ghidul_profesorului.%20Educatie%20Incluziva.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *